Benvinguts

Benvinguts al meu bloc. M'he engrescat a fer-lo perquè potser serà una bona manera de fer saber a tothom la notícia de la recent reimpressió del llibre "Tractament i prevenció de la dislàlia" que com molts de vosaltres ja sabeu es va editar l'abril del 2003.

Com que ben aviat es van exhaurir tots els exemplars ens hem decidit publicar-lo novament. El material i les explicacions són totalment vigents i mantenen una funció específica dins del camp de la logopèdia.

Gràcies moltes pel vostre interès

Montserrat

dimarts, 10 de juliol del 2018

Trobada de Corals

El divendres 15 de juny del 2018, va haver la primera trobada del Corals de persones amb Afàsia, a l'Hospital de la Vall d'Hebron.

Amb la participació de les corals Canta Sant Pau, Coral Taliqual i Coral Sinapsis.


Coral Canta Sant Pau. Va ser fundada al 2014 a l'Hospital Sant Pau de Barcelona, després de la gran acceptació que va tenir la teràpia TEM: Teràpia d'Entonació Melòdica, i la demanda dels mateixos pacients de continuar amb un tractament de musicoteràpia. Director:  Gabriel Kulisevsky.


 Coral Taliqual. Va començar la seva activitat al 2015, al Centre "Estimulació Neurològica" amb pacients de l'Hospital d'Olot. Tots els cantaires pateixen d'alguna lesió cerebral que dificulta el llenguatge i la comunicació; i fan servir les cançons com a eina terapèutica. DirectoraMontserrat Massana, Músic:  Francesc Tomàs.


Coral Sinapsis. Es va iniciar al 2015 fruït de la demanda d'alguns pacients de realitzar alguna activitat grupal i aprofitar els beneficis de la música. Està integrada per persones amb afàsia i altres dificultats comunicatives i també amb altres cantaires que comparteixes l'espai terapèutic d'Hospital de Dia a l'Hospital de Traumatologia i Rehabilitació de Vall d'Hebron. Directora:  Marta Jordana. Guitarrista: Ana Garcia

Les tres corals va interpretar cada una el seu repertori i després conjuntament van cantar la cançó "Guantanamera" Popular Cubana. La part dels solistes se la van repartir un cantaire de cada coral.

L'Auditori estava ple d'altres persones afectades, familiars, amics, logopedes i altres professionals. Cada coral va interpretar el seu repertori amb un estil propi i ple de particularitats. El públic va veure com hi havia esforç i sobretot molt d'entusiasme i humanitat.
Es va fer evident el poder de la cançó com a eina terapèutica.



  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La meva llista de blogs